fbpx
CoronavirusLiefhebberNaast het nieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVeiligheid

Spottersplaats Polderbaan afgesloten

De gemeente Haarlemmermeer heeft besloten de bekende spottersplaats bij de Polderbaan dit weekend te sluiten.

Gesloten

De gemeente voorziet het komende Paasweekend de komst van veel spotters en liefhebbers naar Schiphol, mede vanwege de goede weersvooruitzichten. De maatregelen tegen het coronavirus zouden daarbij mogelijk niet in acht worden genomen. Om die reden heeft de gemeente besloten de spottersplaats bij de Polderbaan preventief tot na het Paasweekend te sluiten. Ook het parallel aan de start- en landingsbaan gelegen Polderbaanpad is dicht.

Eerdere waarschuwing

Toen de laatste KLM-vlucht met een Boeing 747 twee weken geleden zou landen, werden belangstellenden ook al opgeroepen niet te komen. Ondanks de oproep kwamen er toch veel mensen op de bijzondere gebeurtenis af. Het is nog niet duidelijk of de sluiting na 14 april verlengd zal worden. KLM heeft aangekondigd de 747 tijdelijk opnieuw voor een luchtbrug in te zetten. De eerste vlucht van deze dienstregeling vindt maandag plaats.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button