AirlinesBelgiëFoto artikelLiefhebberNaast het nieuwsVideoVliegvelden

Video: Achter de schermen bij Brussels Airlines | Reportage

Reportage: kijk achter de schermen bij Brussels Airlines mee hoe een volledige vliegtuigvloot wordt geparkeerd!

Ten gevolge van de coronacrisis heeft Brussels Airlines al haar vluchten opgeschort. Op enkele vliegtuigen na staat nu de volledige vloot geparkeerd op Brussels Airport, gedeeltelijk op een vrijgemaakte taxibaan. Dit levert een ongewoon maar bijzonder vliegveld op.

© Brussels Airlines

Parkeren

Nu betekent het parkeren van een hele vloot niet dat er veel minder werk aan de winkel is. Integendeel: het parkeren van een Airbus A330 neemt op lange termijn ongeveer 400 manuren in beslag. De vliegtuigen moeten namelijk veilig worden geparkeerd en de ramen worden afgeplakt zodat het interieur niet door het zonlicht verkleurt. Daarnaast moeten landingsgestellen en motoren grondig worden ingepakt om roest en ongewenste vogelnestjes te voorkomen. Binnenin de vliegtuigen worden de stoelen ingepakt om ze fris en schoon te houden.

Foto’s

Brussels Airlines geeft in een fotoreportage een bijzonder inkijkje achter de schermen bij de geparkeerde vloot:

© Brussels Airlines

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Sytse Sijbesma

Redacteur. Van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart. Studeert naast het schrijven voor Up in the Sky Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close