fbpx
CoronavirusRoutes en Bestemmingen

Qantas brengt binnenlandse vloot terug naar drie toestellen

De Australische maatschappij Qantas voert de komende tijd nog maar met drie vliegtuigen binnenlandse vluchten uit. De maatschappij zet een Boeing 737-800, een Airbus A320 van dochter Jetstar en een Dash 8 Q400 van dochter QantasLink in.

Capaciteit

De capaciteit op de drukste routes van Australië is nog maar minimaal. Tusen Sydney en Melbourne, een route die normaalgesproken 50 vluchten per dag ziet, wordt nu nog slechts vijf keer per week gevlogen. Tussen Sydney en Perth, een route waarop Boeing 747’s en Airbus A330’s werden ingezet, vliegt nu twee keer per week een Boeing 737-800.

Vracht

De maatschappij houdt naast de drie toestellen voor binnenlandse vluchten ook nog enkele vrachttoestellen in de lucht. Deze vrachtvliegtuigen zullen zowel binnenlands als internationaal worden ingezet. Qantas voert ook nog enkele internationale repatriëringsvluchten uit. 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button