fbpx
AirlinesCargoCoronavirusNaast het nieuws

Air Canada verwijdert passagierscabine voor vrachtvervoer | Foto’s

Air Canada heeft besloten de passagierscabine van drie Boeing 777-300ER’s te verwijderen. Door de stoelen uit de vliegtuigen weg te halen kan ieder toestel bijna twee keer zo veel vracht meenemen. De toestellen kunnen in de nieuwe configuratie bijna 90 ton vracht vervoeren.

Vracht

Het herinrichten van de vliegtuigen, die normaliter plaats bieden aan 422 passagiers, is nodig om te kunnen voldoen aan de acute vraag naar vrachtvervoer door de lucht. Normaliter nemen passagiersvluchten vracht mee in hun ruim, maar vanwege de beperkte hoeveelheid passagiersvluchten is de luchtvracht capaciteit erg beperkt, juist terwijl de vraag naar transport voor medische goederen toeneemt.

Routes

De toestellen zullen primair worden ingezet voor het transport van medische goederen. Air Canada gebruikt ook lege passagiersvliegtuigen die niet van hun cabine-inrichting zijn ontdaan voor vrachtvervoer, dan wordt enkel de het ruim van het vliegtuig gebruikt. Verschillende andere maatschappijen, waaronder de KLM, zetten ook passagiersvliegtuigen in voor het vervoer van vracht.

Deur

De Boeing 777’s zijn niet ontworpen om zowel voor passagiers- als voor vrachtvervoer gebruikt te worden. De toestellen, die bedoeld zijn voor passagiers, beschikken niet over een vrachtdeur in de cabine, zoals bijvoorbeeld de MD-11 van Martinair had. Hierdoor moeten de goederen stuk voor stuk door de passagiersdeur worden ingeladen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button