AirlinesCargoCoronaCorona gevolgen maatschappijenCoronavirusOverig nieuws

Air Canada verwijdert passagierscabine voor vrachtvervoer | Foto’s

Air Canada heeft besloten de passagierscabine van drie Boeing 777-300ER’s te verwijderen. Door de stoelen uit de vliegtuigen weg te halen kan ieder toestel bijna twee keer zo veel vracht meenemen. De toestellen kunnen in de nieuwe configuratie bijna 90 ton vracht vervoeren.

Vracht

Het herinrichten van de vliegtuigen, die normaliter plaats bieden aan 422 passagiers, is nodig om te kunnen voldoen aan de acute vraag naar vrachtvervoer door de lucht. Normaliter nemen passagiersvluchten vracht mee in hun ruim, maar vanwege de beperkte hoeveelheid passagiersvluchten is de luchtvracht capaciteit erg beperkt, juist terwijl de vraag naar transport voor medische goederen toeneemt.

Routes

De toestellen zullen primair worden ingezet voor het transport van medische goederen. Air Canada gebruikt ook lege passagiersvliegtuigen die niet van hun cabine-inrichting zijn ontdaan voor vrachtvervoer, dan wordt enkel de het ruim van het vliegtuig gebruikt. Verschillende andere maatschappijen, waaronder de KLM, zetten ook passagiersvliegtuigen in voor het vervoer van vracht.

Deur

De Boeing 777’s zijn niet ontworpen om zowel voor passagiers- als voor vrachtvervoer gebruikt te worden. De toestellen, die bedoeld zijn voor passagiers, beschikken niet over een vrachtdeur in de cabine, zoals bijvoorbeeld de MD-11 van Martinair had. Hierdoor moeten de goederen stuk voor stuk door de passagiersdeur worden ingeladen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/