Air FranceAirbusEditors choiceIncidentenNieuwsVeiligheid

Air France Airbus A330 beschoten tijdens landing | Video

Een Airbus A330 van Air France zou zaterdagavond beschoten zijn tijdens de landing in Pointe-Noire, een stad in de Republiek Congo. Volgens lokale media zijn twee schoten op het vliegtuig gelost. Beide kogels hebben het toestel geraakt en één kogel is het ruim van het toestel binnengedrongen. Bij het incident is niemand gewond geraakt.

Schutter

De schutter was een agent op de luchthaven. De man zou dronken zijn geweest op het moment dat hij met zijn dienstwapen op het toestel schoot. De agent is gearresteerd en het incident wordt onderzocht.

Vlucht

De Airbus A330-200 voerde een repatriëringsvlucht uit naar Pointe-Noire en naar Bangui, de hoofdstad van de Centraal Afrikaanse Republiek. Het toestel zou in Pointe-Noire ongeveer 100 reizigers ophalen en vervolgens doorvliegen naar Bangui om nog een 120 passagiers mee te nemen. Vanuit Bangui zou het toestel doorvliegen naar Parijs.

Reizigers

De passagiers die met de A330 van Air France naar Parijs zouden vliegen zijn door de maatschappij ondergebracht. Zondagavond worden de reizigers alsnog opgehaald met een Boeing 777-200ER. Het vervangende toestel heeft een team technici aan boord om de gestrande A330 te repareren.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/