AirbusAirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenOverig nieuwsRoutesVliegtuigtype & -bouwer

‘Alleen China Southern vliegt nog commercieel met de A380’

China Southern zou de enige maatschappij zijn die nog reguliere commerciële vluchten uitvoert met de Airbus A380, zo melden verschillende media. De superjumbo wordt wereldwijd massaal aan de grond gehouden vanwege de beperkte vraag naar vliegreizen.

Route

Vaak vliegt China Southern momenteel niet met haar A380’s. Eens per week vliegt de maatschappij met het toestel tussen Guangzhou en Sydney. De maatschappij zet het vliegtuig normaliter niet alleen in op de populairste internationale routes, maar ook op verschillende binnenlandse routes.

Herstel

De Chinese luchtvaart is zich in rap tempo aan het herstellen. De vraag naar reizen neemt binnen het land weer toe en de reisrestricties worden opgeheven. De internationale routes blijven echter nog achter, mede vanwege de reisbeperkingen die in omliggende landen nog wel van kracht zijn.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close