fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuwsPiloten en Crew

CEO AirAsia: we behouden al het personeel ondanks nul inkomsten

Tony Fernandes, CEO van AirAsia, zegt in een brief al het personeel te behouden, ondanks dat er 96 procent van de vloot aan de grond staat en er geen geld binnenkomt.

Salaris

Hij zegt al het mogelijke te doen om kosten te besparen ‘zodat we zo snel mogelijk terug kunnen vechten en ’s wereld beste low-cost luchtvaartmaatschappij kunnen blijven’. Fernandes en Groep-voorzitter Kamarudin Meranun ontvangen tijdens de coronaperiode geen salaris. Andere medewerkers zijn akkoord gegaan met een tijdelijk verlaging van het salaris van 15 tot 75 procent.

Voucher

Ook schrijft Fernandes dat hij begrijpt dat getroffen reizigers graag hun geld terug willen, maar hij hoopt van harte dat klanten een coronavoucher accepteren om de reis op een later moment uit te voeren. AirAsia maatschappijen hebben hun vluchten tot eind april opgeschort, terwijl AirAsia X maatschappijen in ieder geval tot eind mei niet vliegen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button