fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuwsPiloten en Crew

CEO AirAsia: we behouden al het personeel ondanks nul inkomsten

Tony Fernandes, CEO van AirAsia, zegt in een brief al het personeel te behouden, ondanks dat er 96 procent van de vloot aan de grond staat en er geen geld binnenkomt.

Salaris

Hij zegt al het mogelijke te doen om kosten te besparen ‘zodat we zo snel mogelijk terug kunnen vechten en ‘s wereld beste low-cost luchtvaartmaatschappij kunnen blijven’. Fernandes en Groep-voorzitter Kamarudin Meranun ontvangen tijdens de coronaperiode geen salaris. Andere medewerkers zijn akkoord gegaan met een tijdelijk verlaging van het salaris van 15 tot 75 procent.

Voucher

Ook schrijft Fernandes dat hij begrijpt dat getroffen reizigers graag hun geld terug willen, maar hij hoopt van harte dat klanten een coronavoucher accepteren om de reis op een later moment uit te voeren. AirAsia maatschappijen hebben hun vluchten tot eind april opgeschort, terwijl AirAsia X maatschappijen in ieder geval tot eind mei niet vliegen.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button