fbpx
AirlinesEditors choiceFinancieelNieuwsProfessional

‘LOT trekt zich terug uit deal Condor’

LOT Polish Airlines trekt zich terug uit de deal met Condor. Dat zegt de Poolse maatschappij tegen persbureau Reuters. In januari werd bekend dat LOT Condor zou overnemen.

Deal

“Ik bevestig dat Polish Aviation Group (PGL) Condor vandaag heeft geïnformeerd over het terugtrekken van de koop van het bedrijf. We geven niet meer informatie in dit stadium”, zegt Katarzyna Majchrzak, directeur communicatie bij PGL, tegen Reuters.

Condor

In januari nam Polish Aviation Group, het moederbedrijf van LOT, Condor over. De maatschappij was onderdeel van de Thomas Cook Groep, die vorig jaar failliet ging. Condor kreeg in de overbruggingsperiode tussen het faillissement van Thomas Cook en de overname van LOT een lening van de Duitse overheid. LOT zou deze gelijk aflossen bij de overname. De aankoop had in april afgerond moeten worden. Begin april gaf Condor aan ook nog om 200 miljoen euro staatssteun te hebben gevraagd aan de Duitse regering

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button