fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

Virgin Australia zet aandelenhandel op pauze

Virgin Australia zet de aandelenhandel op pauze, terwijl zij gesprekken voert over de financierings- en herstructureringsopties.

Aandelen

De handelsstop van de aandelen start op donderdagochtend 16 april. Eerder verzocht de luchtvaartmaatschappij de regering al om 1,4 miljard Australische dollar aan steun. “Virgin Australia vraagt om een handelsstop omdat het blijft werken aan de problemen rondom de coronacrisis. Er lopen ook gesprekken over financiële steun en lopende herstructureringsalternatieven”, aldus de maatschappij.

Stop

Virgin Australia houdt vrijwel de hele vloot aan de grond. Er wordt nog slechts één binnenlandse route uitgevoerd en er zijn enkele chartervluchten overgebleven. Ook de activiteiten van dochteronderneming TigerAir zijn stopgezet en de crewbasis in Nieuw-Zeeland is gesloten om kosten te besparen.

Steun

Het is nog onzeker of de Australische regering akkoord gaat met de steunvraag van de maatschappij. Vicepremier Michael McCormack zei onlangs dat Australië twee nationale maatschappijen wil, maar hij benadrukt ook dat de industrie al één miljard Australische dollar aan steun heeft gekregen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button