fbpx
KLMNaast het nieuwsVideo

De eerste vlucht van de KLM 747 Combi na pensioen | Video

De 747 Combi PH-BFT ‘City of Tokyo’ heeft haar eerste vlucht na het kortdurende pensioen uitgevoerd. Dinsdagavond rond kwart voor acht vertrok het toestel onder vluchtnummer KL897 vanaf Amsterdam naar Seoul Incheon.

Luchtbrug

Vorige week maakte KLM bekend dat er twee gepensioneerde 747’s van de parkeerplaats zijn gehaald om nog zes tot acht weken langer door te vliegen. De zogeheten luchtbrug moet zorgen voor een continue stroom aan vrachtcapaciteit: twee keer per week naar Beijing en drie keer per week naar Shanghai.

Uitfasering

Gezien de huidige negentig procent terugval in vluchten en de verwachting naar de toekomst, had KLM begin maart besloten de resterende 747’s al per april 2020 uit te faseren in plaats van in de zomer van 2021. Voor deze luchtbrug worden er nu twee Boeing 747-combi toestellen opnieuw in gebruik genomen, specifiek voor deze twee routes en deze periode.

©Jorg de Bruijn

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button