AirlinesNieuwsProfessionalSamenwerking

‘Delta neemt Latam’s A350 order over’

Delta heeft een order van tien A350’s overgenomen van Latam. Dat zegt de maatschappij tegen persbureau Reuters.

Orderboek

De toestellen moeten in 2025 geleverd worden. De bestelling heeft een cataloguswaarde van ongeveer drie miljard dollar. “Gezien de huidige omgeving werken we nauw samen met Airbus om de mogelijkheden van ons hele orderboek verder te herzien”, zegt een woordvoerster van Delta.

Lease

Bloomberg meldde op basis van ingewijden dat Delta had ingestemd met het verkopen en leasen van vliegtuigen ter waarde van één miljard dollar om extra geld in het laatje te brengen. De maatschappij wilde hier niet op reageren.

Samenwerking

Delta en Latam maakten vorig jaar bekend nauw samen te gaan werken. De samenwerking houdt in dat Delta 1,9 miljard dollar neerlegt voor een aandeel van 20 procent in LATAM, via een openbaar bod van 16 dollar per aandeel. Ook investeert Delta 350 miljoen dollar om de oprichting van het partnerschap goed neer te zetten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/