CoronaCorona impact passagiersVeiligheid

Emirates voert bloedtest uit voordat passagiers aan boord gaan

Emirates neemt de komende tijd eerst een korte bloedtest af bij reizigers die willen instappen in een vliegtuig van de maatschappij. De eerste bloedtest werd uitgevoerd door de Dubai Health Authority op Dubai International Airport Terminal 3. De resultaten waren binnen tien minuten beschikbaar.

Tests

“Het testproces is soepel verlopen en we willen van deze gelegenheid gebruik maken om de Dubai Health Authority te bedanken voor hun initiatieven en innovatieve oplossingen. Dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder de steun van Dubai Airport en andere overheidsinstanties. We werken momenteel aan plannen om in de toekomst testmogelijkheden op te schalen en uit te breiden naar andere vluchten. Dit zal ons in staat stellen om testen ter plaatste uit te voeren en onmiddellijke bevestiging te geven aan passagiers van Emirates die reizen naar landen die COVID-19-testcertificaten nodig hebben. De gezondheid en veiligheid van personeel en passagiers op de luchthaven staat altijd voorop”, aldus Abdel Al Redha, COO van Emirates.

Check in

De incheck- en instapprocedures van de luchtvaartmaatschappij zijn ook aangepast met het oog op sociale afstand. Bij elke incheckbalie zijn barrières geïnstalleerd om passagiers en medewerkers tijdens elke interactie extra bescherming te bieden. Handschoenen, maskers en handdesinfectiemiddelen zijn verplicht gesteld voor alle medewerkers op de luchthaven.

Mondkapjes

Passagiers worden verplicht hun eigen mondkapjes te dragen op de luchthaven en aan boord van het vliegtuig. Ook moeten passagiers tijdens hun reis richtlijnen voor sociale afstand opvolgen. Tijdschriften en ander leesmateriaal zijn niet beschikbaar. Eten en drinken worden van tevoren op de stoel gelegd om de contactmomenten tussen crew en passagiers te beperken.

Inflight

Handbagage wordt momenteel op vluchten niet geaccepteerd. Handbagage artikelen die in de cabine zijn toegestaan zijn beperkt tot laptops, handtassen, aktetassen of babyartikelen. Alle andere spullen moeten worden ingecheckt. Emirates voegt de toegestane kilo’s aan handbagage toe aan de incheckbagage van reizigers.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/