fbpx
Lelystad AirportNieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Topvrouw verruilt Lelystad Airport voor Schiphol

Hanne Buis verruilt de directeursfunctie van Lelystad Airport voor een functie op Schiphol. Per 1 juni wordt zij de nieuwe Chief Projects & Assets Officer van Royal Schiphol Group.

Directie

Ze volgt André van den Berg op, die eerder aangaf af te zien van een tweede termijn als Chief Commercial Officer. In deze rol wordt zij onder andere verantwoordelijk voor projecten als de nieuwe pier en terminal, asset management, vastgoed en IT. Vanaf juni zal het directieteam van Schiphol dan bestaan uit Dick Benschop (CEO), Jabine van der Meijs (CFO), Birgit Otto (COO) en Hanne Buis (CPAO).

Positie

“Ik ben verheugd dat we als Raad van Commissarissen met Hanne een interne benoeming hebben kunnen realiseren voor deze belangrijke positie. Hanne is met haar allround ervaring binnen de Schiphol Group – waaronder het managen van grote kapitaalprojecten, intensieve samenwerking met lokale belanghebbenden en een prominente rol in het publieke domein – de aangewezen persoon voor deze functie”, aldus Louise Gunning, president-commissaris van Royal Schiphol Group.

Schiphol

Buis heeft ruime ervaring binnen Royal Schiphol Group. Ze heeft sinds 2004 verschillende functies bekleed, van Business Development Manager, Senior Manager Airside Operations tot Director Aviation Marketing. “Hanne kent Schiphol door en door en is met haar brede ervaring de uitgelezen persoon voor deze rol”, zegt Dick Benschop. “Het zijn bijzondere tijden voor de wereld, Nederland en de luchtvaart. Er liggen enorme uitdagingen. Ik ben blij dat Hanne deel uit gaat maken van ons team.”

Directeur Lelystad

De vrijgekomen positie van Algemeen Directeur Lelystad Airport wordt vanaf 1 juni vervuld door Wilma van Dijk. Wilma blijft daarnaast directeur Safety, Security & Environment bij Royal Schiphol Group, maar zal een deel van haar taken overdragen.

Ervaring

Voor haar komst naar Schiphol, heeft Wilma van Dijk brede ervaring opgedaan in diverse directiefuncties waaronder die van plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding & Veiligheid en Directeur Bewaken, Beveiligen & Burgerluchtvaart. “Met Wilma van Dijk die tegelijkertijd als haar opvolger bij Lelystad Airport zal starten is de continuïteit in de leiding van Lelystad Airport gegarandeerd, op weg naar de opening in november 2021”, aldus Benschop.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button