fbpx
CargoCoronavirusEditors choiceNaast het nieuwsNL NieuwsNL VliegveldenSchiphol Airport

Cargovliegtuigen krijgen rest van het jaar extra ruimte op Schiphol

De zogenoemde Local Rule 2 (LR2) wordt tot en met het einde van het zomerseizoen van 2020 opgeschort. Het doel van LR2 is om voldoende ad-hoccapaciteit te bieden aan vrachtvliegtuigen, maar de slotcoƶrdinator acht de regel op dit moment juist contraproductief.

Slots

Sinds het uitbreken van de coronacrisis heeft ACNL de wachtlijst voor slots aanzienlijk zien verlagen. Het aantal slots dat in de afgelopen twee weken werd teruggeven nam significant toe. Gezien de ruime die hierdoor beschikbaar is gekomen, schort de coƶrdinator de LR2-regel op voor de rest van het zomerseizoen.

Vergunning

Eerder deze week werd ook bekend dat het ad hoc vergunningenbeleid voor vliegtuigen voor repatriƫring en vracht wordt versoepeld tussen 15 april en 15 mei. De stap wordt genomen nadat de Europese Commissie met dit verzoek kwam aan de lidstaten. De versoepeling komt boven het normale (op bilaterale en EU akkoorden gebaseerde) routevergunningenbeleid en kan nog verlengd worden als dat noodzakelijk blijkt, aldus het ministerie.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button