fbpx
AirlinesCoronavirusNaast het nieuws

Etihad bouwt netwerk weer geleidelijk op vanaf mei

Etihad wil – onder voorbehoud van het al dan niet verlengen van de reisbeperkingen door de overheid – tussen 1 mei en 30 juni geleidelijk het netwerk weer opbouwen. Er wordt dan gestart met een aantal passagiersvluchten om terug te keren naar het volledige schema, naarmate de wereldwijde situatie verbetert.

Uitdagingen

Tot die tijd blijft de maatschappij ook repatriëringsvluchten uitvoeren. Tot nu toe zijn er bijna 600 inwoners van de VAE thuisgebracht door Etihad. “De term ‘ongekend’ wordt momenteel het meest gebruikt in onze branche en is het meest geschikte woord. De uitdagingen waarmee alle luchtvaartmaatschappijen en onze klanten worden geconfronteerd, zijn onmeetbaar”, zegt Tony Douglas, CEO van Etihad Aviation Group. “We blijven echter voorzichtig optimistisch en zullen doorgaan met onze plannen om het normale vliegschema te hervatten.”

Luchtvaartlandschap

“Hoewel het de bedoeling is om voor de herstart van onze activiteiten uit te gaan van een ‘business as usual’-aanpak, is het luchtvaartlandschap veranderd en hoe het er de komende maanden uit gaat zien, is moeilijk te voorspellen. Dit heeft voor ons een fundamentele focusverschuiving gemaakt. De winsten die zijn behaald door onze voortdurende transformatie en de niet-aflatende steun van onze aandeelhouders, hebben ons echt in een relatief sterke positie geplaatst om elke instabiliteit te weerstaan”, zegt Douglas.

Efficiëntie

De komende tijd evalueert de maatschappij hoe het beste verder kan worden gegaan. Er wordt gekeken naar de route- en vlootefficiëntie en er worden nieuwe serviceconcepten getest. “We gebruiken deze tijd ook om verdere interne verbeteringen aan te brengen in de automatisering en technologie in alle delen van het bedrijf, met behoud van productiviteit, creativiteit en kwaliteit”, aldus de topman van Etihad.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button