fbpx
CargoCoronavirusNaast het nieuws

Iljoesjin Il-76 brengt medische goederen vanaf Maastricht naar Antillen

Een Iljoesjin-76 is donderdagmiddag vanaf Maastricht Aachen Airport vertrokken met drie medische containers naar Sint Maarten. De containers bevatten Mobile Medical Units, waarmee de IC-capaciteit op Sint Eustatius uitgebreid kan worden.

Intensive Care

De extra IC-plekken zijn bedoeld voor patiƫnten van alle eilanden van het Caribische deel van het Koninkrijk. In de Caribische delen van Nederland is het aantal corona gevallen de laatste tijd snel gestegen. Dit vormt een aanzienlijke last voor de regionale gezondheidszorg, zegt de luchthaven. Het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft daarom besloten de regionale IC-capaciteit aan te vullen met de inzet van een Hospitainer, een Mobile Medical Unit op Sint Maarten en Sint Eustasius.

Vluchten

Met de vracht die donderdag is verzonden kunnen drie IC-plekken worden ingericht. Na de vlucht van vandaag volgen deze week nog drie vluchten met elk 3 IC-plekken. De IC-capaciteit van Sint Maarten en Eustatius wordt op deze manier uitgebreid met twee maal zes IC-plekken.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button