fbpx
CoronavirusFinancieelNaast het nieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol keert geen dividend en beloningen uit

Royal Schiphol Group neemt als gevolg van de coronacrisis aanvullende maatregelen om financieel gezond te blijven. Onderdelen van de financiële maatregelen zijn het niet uitkeren van dividend en uitstel van uitkering van variabele beloningen en eventuele salaris verhogingen.

Dividend

Schiphol heeft de aandeelhouders (Nederlandse staat, gemeente Amsterdam, gemeente Rotterdam en Aeroports de Paris (AdP)) voorgesteld niet over te gaan op het uitbetalen van het dividend over 2019 (151 miljoen euro). De aandeelhouders hebben in de aandeelhoudersvergadering op dinsdag 14 april 2020 hiermee ingestemd. “Schiphol betreurt dat het deze keuze heeft moeten maken, omdat hiermee ook de aandeelhouders financieel worden geraakt. Deze maatregel is echter nodig om zelf financieel gezond te blijven”, aldus de luchthaven.

Salaris

Verder treft de luchthaven na overleg met de vakbonden en de ondernemingsraad loonmaatregelen. De variabele beloning van directie en medewerkers over 2019 wordt vooralsnog niet uitgekeerd en eventuele loonsverhogingen worden opgeschort. Ook maakt Schiphol gebruik van het financiële steunpakket van de Nederlandse overheid. Andere verzoeken voor steun heeft de luchthaven niet gedaan.

Partners

Partners van Schiphol op de luchthaven krijgen per direct en zonder extra kosten zestig dagen uitstel van betaling en kunnen kwartaalbetalingen omzetten in maandbetalingen. Voor luchtvaartmaatschappijen geldt dat verhoging van de luchthavengelden per 1 april 2020 wordt opgeschort tot eind juni. Eerder werd al bekend dat zij tijdelijk hun vliegtuigen gratis mogen parkeren.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button