AirlinesFinancieelNieuwsOvernames

Stobart Group wil Stobart Air terugkopen

Het Britse Stobart Group wil haar voormalige dochter Stobart Air terugkopen. De Ierse regionale maatschappij werd vorig jaar verkocht aan Connect Airways, het moederbedrijf van het inmiddels failliete Flybe.

Aer Lingus

Stobart Air voert voornamelijk vluchten uit voor Aer Lingus, onder de naam Aer Lingus Regional. Het contract voor het uitvoeren van deze vluchten loopt tot in 2022. Op welke routes Stobart Air daarna zal vliegen is nog onbekend. Het is ook nog onduidelijk hoe Aer Lingus haar regionale netwerk in stand zal houden na het aflopen van het contract met Stobart Air.

Financieel

Stobart Air heeft het financieel zwaar. Om te blijven bestaan heeft de maatschappij financiële steun nodig. Stobart Group wil de aandelen van de Stobart Air terugkopen zodat het de luchtvaartmaatschappij overeind kan houden. Accountancykantoor EY beheert 49 procent van de aandelen van Stobart Air. De overige 51 procent van de aandelen is verdeeld over ongeveer 400 werknemers.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close