fbpx
AirlinesFinancieelNieuws

Stobart Group wil Stobart Air terugkopen

Het Britse Stobart Group wil haar voormalige dochter Stobart Air terugkopen. De Ierse regionale maatschappij werd vorig jaar verkocht aan Connect Airways, het moederbedrijf van het inmiddels failliete Flybe.

Aer Lingus

Stobart Air voert voornamelijk vluchten uit voor Aer Lingus, onder de naam Aer Lingus Regional. Het contract voor het uitvoeren van deze vluchten loopt tot in 2022. Op welke routes Stobart Air daarna zal vliegen is nog onbekend. Het is ook nog onduidelijk hoe Aer Lingus haar regionale netwerk in stand zal houden na het aflopen van het contract met Stobart Air.

Financieel

Stobart Air heeft het financieel zwaar. Om te blijven bestaan heeft de maatschappij financiƫle steun nodig. Stobart Group wil de aandelen van de Stobart Air terugkopen zodat het de luchtvaartmaatschappij overeind kan houden. Accountancykantoor EY beheert 49 procent van de aandelen van Stobart Air. De overige 51 procent van de aandelen is verdeeld over ongeveer 400 werknemers.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button