fbpx
AirbusCoronavirusFinancieelNaast het nieuwsVeiligheid

Airbus stuurt 3000 Franse medewerkers met verlof

Airbus laat 3000 Franse werknemers vier weken met verlof gaan vanwege maatregelen tegen de uitbraak van het coronavirus.

Verlof

Het verlof gaat maandag in en geldt voor 3000 medewerkers van Airbus in Frankrijk. In totaal moet de regeling vier weken duren. Fabrieken in Toulouse, Nantes en Saint-Nazaire zouden geraakt worden door het besluit. Het gaat volgens Airbus om werknemers wiens werk niet volledig in lijn met de maatregelen tegen het coronavirus kan worden uitgevoerd. In Frankrijk geldt sinds 17 maart een lockdown.

Overheidsregeling

Airbus maakt bij het verlenen van het verlof gebruik van een Franse overheidsregeling waarbij het bedrijf medewerkers tijdelijk minder kan laten werken in ruil voor gedeeltelijke compensatie. Deze compensatie wordt grotendeels door de overheid betaald. Naar schatting wordt het loon voor 92 procent doorbetaald. Volgens vakbond CGT zijn de 3000 medewerkers goed voor liefst 20 procent van het gehele personeelsbestand van Airbus in Frankrijk. Wereldwijd werken er zo’n 130.000 mensen bij de vliegtuigbouwer.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button