fbpx
737 MAXBestellingenBoeingCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

General Electric annuleert 69 737 MAX-bestellingen

Het vliegtuigleasebedrijf van General Electric heeft aangekondigd de bestelling van 69 Boeing 737 MAX’en te annuleren.

Annulering

GECAS kondigde de annulering op vrijdag aan. Het leasebedrijf geeft aan dat dat dit besluit helpt om ‘de al beschikbare vloot in lijn te brengen met de vraag van onze klanten’. GECAS heeft momenteel 29 MAX-vliegtuigen in haar vloot. In totaal heeft het nu nog 82 vliegtuigen bij Boeing in bestelling.

Boeing

De annulering komt op een ongelukkig moment voor Boeing. In maart werden al 150 annuleringen van 737 MAX-toestellen gemeld. Daarbij ging het om 75 bestelde vliegtuigen van leasebedrijf Avolon. De andere 75 annuleringen kwamen van onder meer het Braziliaanse GOL Airlines. De productie van de 737 MAX werd in januari al stopgezet. De toestellen staan al sinds maart 2019 aan de grond. Boeing zegt te hopen dat het vliegtuig halverwege dit jaar van de FAA weer de lucht in mag.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button