fbpx
Air France-KLMAirlinesKLMNieuwsNL Nieuws

KLM ziet af van bonusverhoging

KLM heeft de voorgestelde verhoging van de bonussen van de agenda van de aandeelhoudersvergadering geschrapt. De raad van commissarissen van luchtvaartmaatschappij wilde het bonusplafond verhogen om dit gelijk te trekken met Air France, waar het bonusplafond al hoger is.

Verhoging

Momenteel is de maximale bonus bij KLM vastgesteld op 75 procent van het jaarsalaris. Bij Air France is de maximale bonus 100 procent van het jaarsalaris. Het voorstel, dat al voor de coronacrisis werd voorbereid, zou in 2020 nog geen effect hebben. Eerder werd binnen KLM al besloten om in het komende jaar af te zien van bonus over het boekjaar 2020.

Onrust

“De onrust over deze aanpassing van het lange termijn beloningsbeleid is heel ongelukkig. Ik heb derhalve de KLM Raad van Commissarissen verzocht het punt betreffende aanpassing beloningsbeleid van de agenda te halen voor de AvA. Alle focus van mij, en mijn KLM collega’s is op de continuïteit van de onderneming en het behoud van KLM voor Nederland. Daar moet het over gaan en niet over beloningen. Ik betreur de ontstane onrust zeer”, aldus Pieter Elbers, de CEO van KLM.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button