fbpx
FinancieelKLMNieuwsNL NieuwsPiloten en Crew

Ophef over belastingontwijking KLM piloten

Verschillende kamerleden willen dat de KLM wordt aangesproken op belastingontwijking bij haar piloten. 350 van de ruim drieduizend KLM piloten wonen formeel in het buitenland en betalen hierdoor het lokale belastingtarief. Verschillende belastingadviseurs zouden hebben bevestigd piloten te helpen met hun vestiging in het buitenland.

Immoreel

De piloten die zich in het buitenland vestigen, al is dit om belasting te ontwijken, breken geen regels of wetten. Verschillende politieke partijen noemen het echter immoreel dat de piloten zich in het buitenland vestigen om minder belasting te hoeven betalen. Wopke Hoekstra, de Minister van Financiën, heeft aangegeven het bedrijf er op aan te zullen spreken.

Praktijk

De piloten zouden zich in het buitenland vestigen en zo nu en dan terugvliegen naar Nederland om een periode te werken. De landen waar KLM piloten zich vestigen lopen erg uiteen. Spanje wordt genoemd als een populair vanwege de gunstige inkomstenbelasting, maar piloten van de Nederlandse maatschappij vestigen zich ook in bijvoorbeeld Zuid-Afrika. 

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button