FinancieelKLMNieuwsNL nieuwsPiloten

Ophef over belastingontwijking KLM piloten

Verschillende kamerleden willen dat de KLM wordt aangesproken op belastingontwijking bij haar piloten. 350 van de ruim drieduizend KLM piloten wonen formeel in het buitenland en betalen hierdoor het lokale belastingtarief. Verschillende belastingadviseurs zouden hebben bevestigd piloten te helpen met hun vestiging in het buitenland.

Immoreel

De piloten die zich in het buitenland vestigen, al is dit om belasting te ontwijken, breken geen regels of wetten. Verschillende politieke partijen noemen het echter immoreel dat de piloten zich in het buitenland vestigen om minder belasting te hoeven betalen. Wopke Hoekstra, de Minister van Financiën, heeft aangegeven het bedrijf er op aan te zullen spreken.

Praktijk

De piloten zouden zich in het buitenland vestigen en zo nu en dan terugvliegen naar Nederland om een periode te werken. De landen waar KLM piloten zich vestigen lopen erg uiteen. Spanje wordt genoemd als een populair vanwege de gunstige inkomstenbelasting, maar piloten van de Nederlandse maatschappij vestigen zich ook in bijvoorbeeld Zuid-Afrika. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/