fbpx
AirlinesFinancieelNieuws

‘South African Airways wil al haar personeel ontslaan’

South African Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van Zuid-Afrika, heeft al haar 4.700 werknemers een ontslagregeling aangeboden, zo meldt persbureau Bloomberg. De maatschappij heeft het al jaren financieel zwaar en was afhankelijk van overheidssteun. Door het aanbieden van de ontslagregeling lijkt het faillissement van de maatschappij onvermijdelijk.

Steun

Eerder deze week werd bekend dat South African Airways geen steun meer zou ontvangen van de Zuid-Afrikaanse overheid. Door de oplopende kosten van het bestrijden van het coronavirus wil de Zuid-Afrikaanse overheid niet meer garant staan voor de leningen van South African Airways.

Compensatie

Alle 4.700 werknemers van de maatschappij hebben een ontslagregeling aangeboden gekregen. Wie ontslag neemt bij de maatschappij krijgt voor elk jaar dat zij in dienst waren een maandsalaris mee. De ontslagregeling moet gefinancierd worden met de verkoop van eigendommen van de maatschappij.

Verkoop

De curatoren van de maatschappij zullen de verkoop van eigendommen onderzoeken. De maatschappij zou niet alleen vliegtuigen en gebouwen kunnen verkopen, maar bijvoorbeeld ook de felbegeerde nachtslots die het bedrijf op Londen Heathrow heeft.

Concurrentie

South African Airways is de enige Zuid-Afrikaanse maatschappij die langeafstandsvluchten aanbiedt. Comair, Kulula, Safair en Mango bieden geen intercontinentale vluchten aan. Op de langeafstandsvluchten, die voornamelijk naar Europa gaan, heeft South African Airways normaliter veel concurrentie van Europese maatschappijen en van maatschappijen uit het Midden-Oosten.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button