fbpx
CoronavirusEditors choiceFinancieelNaast het nieuwsPiloten en CrewProfessional

Tweederde vliegend personeel Norwegian op straat

Tweederde van de piloten en cabin crew van Norwegian komt op straat te staan. Norwegian vraagt faillissement aan voor delen van het bedrijf.

Faillissement

De piloten en steward(ess)en zijn in dienst bij dochterbedrijven van Norwegian. Voor die dochterbedrijven wordt faillissement aangevraagd. Het gaat om personeel uit Denemarken en Zweden. Indirect komt ook personeel uit Spanje, Finland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten op straat te staan.

Overheidssteun

“In Zweden en Denemarken zijn vanuit de overheid geen maatregelen om personeel in dienst te houden en door te kunnen betalen”, stelt het bedrijf in een verklaring. “In Noorwegen zijn deze voorzieningen wel. Het gebrek aan ondersteuning laat ons geen keus.” Voor de dochterbedrijven waar het Zweedse en Deense personeel in dienst is, is faillissement aangevraagd. Het personeel verliest dus hun baan.

Noorwegen

Noorse piloten en cabinepersoneel crew blijven dus in dienst. Hetzelfde geldt voor het Franse en Italiaanse personeel. Ook het ingehuurde OSM Aviation heeft te horen gekregen dat Norwegian geen diensten meer afneemt. Zij dragen zorg voor de crews in Spanje, Finland, Zweden, VK en VS.

Tweederde

In totaal zijn 1.571 piloten en 3.134 cabinepersoneel crewleden getroffen. Circa 700 piloten en 1.300 steward(ess)en blijven wel voor de maatschappij werken.

“Hartbrekend”

Ceo Jacob Schram zegt erover: “Onze piloten en cabin crew zijn het hart van onze business. Het is hartbrekend dat er nu zovelen van hen getroffen worden door het bankroet. We werken dag en nacht om door de crisis te komen en zoveel mogelijk collega’s weer terug te laten komen.”

Problemen

Norwegian verkeert al langer in de problemen. Een redding leek in zicht toen IAG het bedrijf over leek te nemen. Die deal ketste echter af.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button