IncidentenMilitairNieuws

Raket per ongeluk afgevuurd door straaljager | Video

Vanaf een Tsjaadse Sukhoi Su-25 ‘Frogfoot’ is in het weekend per ongeluk een raket afgevuurd. Het incident gebeurde op de Tsjaadse vliegbasis bij de luchthaven van de hoofdstad N’Djamena, zo melden diverse media.

Tankwagen

Het incident vond plaats toen het toestel op de grond gereed stond om op te stijgen. De raket raakte eerste een tankwagen en miste vervolgens maar net een C-130 Hercules van de Franse luchtmacht. Uiteindelijk raakte het projectiel een woning, waardoor vijf mensen om het leven zijn gekomen, waaronder drie kinderen. Het is nog onbekend hoe het incident heeft kunnen plaatsvinden.

Luchtmacht

In 2014 begon Frankrijk de militaire operatie ‘Barkhane’ in de Afrikaanse Sahel. Samen met Burkina-Faso, Mali, Mauretanië, Niger en Tsjaad voert het Franse leger en de Franse luchtmacht deze missie uit. Op dit moment heeft de Franse luchtmacht 7 Mirage 2000’s gestationeerd staan op bases in Niger en Tsjaad. Het Franse leger opereert een zestiental helikopters vanaf bases in Mali.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/