fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Voltooiing dubbele rijbanen voor taxiënde vliegtuigen Schiphol uitgesteld

De voltooiing van de dubbele rijbanen voor taxiënde vliegtuigen op Schiphol wordt uitgesteld. Dat meldt de luchthaven maandag, waarbij het tevens bekendmaakt verschillende onderhouds- en bouwwerkzaamheden eerder uit te voeren vanwege de coronacrisis.

Fases

Behalve op rijbaan Quebec ligt er rond het terminalcomplex een structuur van dubbele rijbanen voor taxiënde vliegtuigen. Door de aanleg van een tweede viaduct over de snelweg A4 wordt Quebec ook een dubbele rijbaan. Deze voltooiing wordt in fases uitgevoerd. De eerste fase, een tweede viaduct aanleggen, wordt volgens planning uitgevoerd. De werkzaamheden voor de volgende fases worden vertraagd.

Cirkel

Rond de terminal van de luchthaven Schiphol ligt een cirkel van dubbele rijbanen die de stroom vertrekkende en aankomende vliegtuigen moeten verwerken. “Maar de cirkel die ze vormen, is niet volmaakt”, legt de luchthaven uit. “Op het stuk tussen de Kaag- en de Zwanenburgbaan moeten toestellen het doen met één rijbaan, Quebec. Op piekuren leidt dat tot lange rijen wachtende vliegtuigen.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button