AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelOverig nieuws

2,1 miljard dollar verlies voor United Airlines

United Airlines zag in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies van 2,1 miljard dollar voor belastingen en een aangepast verlies voor belastingen van één miljard dollar.

Omzet

De omzet is met zeventien procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Dat kwam daardoor uit op 8 miljard dollar. De maatschappij wijt het verlies voornamelijk aan de gevolgen van de coronacrisis.

Steun

Eerder werd bekend dat United Airlines vijf miljard dollar aan staatssteun krijgt, waarvan 1,5 miljard moet worden terugbetaald. In totaal krijgen Amerikaanse maatschappijen 25 miljard dollar aan steun. Van de grootste Amerikaanse maatschappijen krijgt American 5,8 miljard, Southwest 3,2 miljard en Delta ook 5,8 miljard dollar.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close