fbpx
LiefhebberMilitairNieuwsProfessional

Chinook ingezet bij blussen natuurbrand Deurne

Een Chinook van het Defensie Helikopter Commando (DHC) is ingezet bij het blussen van de brand in natuurgebied de Deurnsche Peel. Daar woedt sinds maandagmiddag een grote brand, die inmiddels al wel onder controle is.

Team

De helikopter werd op verzoek van de autoriteiten Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost en Brandweer Brabant-Zuidoost ingezet. Het DHC en de collega’s van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland vormen samen een speciaal getraind ‘Fire Bucket Operations Team’. Dit team wordt bij iedere blusactiviteit met de helikopter ingezet en werkt nauw samen met alle hulpdiensten ter plaatse onder leiding van de civiele brandweer.

Waterzak

In de zogeheten bambi bucket, de oranje waterzak onder de Chinook, past maximaal tienduizend liter water. Het duurt ongeveer twaalf seconden om het water uit de bambi bucket te laten stromen.

Bestel het boek Love is in the air!
Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button