CoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersEditors choiceFrequente reizigerOverig nieuws

Ministerie praat eind volgende week met EC over coronavoucher

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat praat eind volgende week met de Europese Commissie over het uitkeren van reisvouchers. De telefonische vergadering vindt plaats op woensdag 29 april.

Recht

Een woordvoerster van het ministerie zegt met de Commissie te delen dat mensen recht hebben op een teruggave van het geld: “Dat recht blijft overeind, we doen alleen een beroep op reizigers om, als het even kan, een voucher te accepteren. Dat zorgt ervoor dat de luchtvaartmaatschappijen, die flinke klappen vangen door de coronacrisis, niet nog verder in financiële nood komen. En passagiers kunnen op een later moment de geplande reis alsnog maken.”

Voucher

Eerder zei EU-commissaris voor transport Adina Valean geen voorstander te zijn van de coronavoucher. Valean vindt dat maatschappijen alleen vouchers mogen geven ter compensatie van geannuleerde vluchten als de klant daarmee akkoord gaat. Als reizigers geen waardebon willen, dan moeten ze alsnog het geld terugkrijgen.

Vergadering

Het ministerie gaat hierover volgende week in gesprek met de andere transportministers van de Europese Commissie. “We hebben contact met de EC en kennen het bezwaar dat de Eurocommissaris eerder in de pers heeft geuit. In Europa is onder de lidstaten groeiende steun voor het gebruik van vouchers om te voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen omvallen en passagiers daarmee hun geld kwijt zijn. De situatie in de luchtvaartsector zal aan de orde zijn tijdens de telefonische conferentie van de transportministers met de Commissie eind volgende week”, aldus het ministerie.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close