fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

Air Mauritius vraagt uitstel van betaling aan

Air Mauritius heeft uitstel van betaling aangevraagd. Er zijn twee curators aangesteld om het bedrijf door de betalingsproblemen heen te leiden.

Reisbeperkingen

“De reisbeperkingen en het sluiten van de grenzen hebben ervoor gezorgd dat we geen inkomsten meer hebben”, zegt de maatschappij. “Verder is er ook geen zekerheid over wanneer het internationale luchtverkeer weer verder gaat en het lijkt erop dat de normale activiteiten niet zullen terugkeren voor het einde van 2020.”

Curators

De maatschappij kan hierdoor in de toekomst waarschijnlijk niet meer voldoen aan de financiële verplichtingen en heeft daarom besloten uitstel van betaling aan te vragen. De heren A. Sattar Hajee Abdoula en Arvindsingh K. Gokhool zijn aangesteld als curators.

Proces

Tijdens dit proces zal het tweetal verantwoordelijk zijn voor de taken die normaal bij de directeur liggen. Het is namelijk tegen de wet dat bedrijfsdirecteuren blijven handelen wanneer zij weten dat het bedrijf de schulden niet kan nakomen. Zodra bestuurders beseffen dat hun onderneming failliet dreigt te gaan, kunnen zij curators aanstellen als beheerders. Die curators bepalen dan tijdelijk de financiële koers van het bedrijf. Wat er daarna gebeurt is nog onzeker; de maatschappij kan (in delen) verkocht worden of het bedrijf wordt weer teruggegeven aan de bestuurders als er weer financiële gezondheid kan worden bereikt.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button