fbpx
AirlinesCoronavirusNaast het nieuwsProfessional

Austrian haalt Q400’s, A319’s en B767’s uit vloot

Austrian Airlines haalt alle 18 Dash Q400’s uit de vloot, alle zeven A319’s en drie van de zes B767’s. De maatschappij snijdt in de vloot omdat het verwacht dat het pre-corona-niveau pas in 2023 wordt bereikt.

Capaciteit

De maatschappij vliegt sinds 18 maart niet meer vanwege het virus. Austrian verwacht voor dit jaar een daling van de vraag van 25 tot 50 procent. Zodra het vliegschema weer kan worden opgebouwd, zal er worden gestart met ongeveer tachtig procent van de capaciteit van vóór de coronacrisis.

Vloot

De vloot van Austrian bevat momenteel ongeveer tachtig vliegtuigen. De uitfasering van de turboprop toestellen en de ontvangst van de A320’s brengt de gereduceerde vloot op zeventig toestellen. Het opstartplan gaat uit van een vloot van zestig vliegtuigen in 2022.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu slechts €89,95. Het model is weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button