fbpx
AirlinesCoronavirusNaast het nieuwsProfessional

Austrian haalt Q400’s, A319’s en B767’s uit vloot

Austrian Airlines haalt alle 18 Dash Q400’s uit de vloot, alle zeven A319’s en drie van de zes B767’s. De maatschappij snijdt in de vloot omdat het verwacht dat het pre-corona-niveau pas in 2023 wordt bereikt.

Capaciteit

De maatschappij vliegt sinds 18 maart niet meer vanwege het virus. Austrian verwacht voor dit jaar een daling van de vraag van 25 tot 50 procent. Zodra het vliegschema weer kan worden opgebouwd, zal er worden gestart met ongeveer tachtig procent van de capaciteit van vóór de coronacrisis.

Vloot

De vloot van Austrian bevat momenteel ongeveer tachtig vliegtuigen. De uitfasering van de turboprop toestellen en de ontvangst van de A320’s brengt de gereduceerde vloot op zeventig toestellen. Het opstartplan gaat uit van een vloot van zestig vliegtuigen in 2022.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button