AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenOverig nieuwsVeiligheid

Emirates voert veiligheidsmaatregelen op

Emirates past de voorzorgsmaatregelen op de luchthaven en aan boord aan. Al het cabine- en grondpersoneel dat in direct contact komt met reizigers, zal voorlopig een persoonlijke beschermingsuitrusting dragen. Deze uitrusting bestaat uit een beschermende wegwerpjas over het uniform, een masker dat het gezicht volledig bedekt, handschoenen en oogbescherming.

Vlucht

Op de vluchten worden vooraf stoelen toegewezen waarbij er lege stoelen zullen worden vrijgehouden tussen individuele passagiers of familiegroepen. Eten en drinken wordt nog steeds aangeboden, maar nu in de vorm van bento-stijl pakketjes om het contact tussen cabinepersoneel en passagiers te minimaliseren. De pakketjes bevatten sandwiches, dranken, snacks en desserts. Tijdschriften en ander leesmateriaal zijn tijdelijk niet beschikbaar.

Handbagage

Handbagage wordt momenteel op vluchten niet geaccepteerd. Handbagage artikelen die in de cabine zijn toegestaan zijn beperkt tot laptops, handtassen, aktetassen of babyartikelen. Alle andere items moeten worden ingecheckt. Emirates voegt de toegestane kilo’s aan handbagage toe aan de incheckbagage van reizigers. Passagiers worden verplicht hun eigen maskers en handschoenen te dragen vanaf de check-in op de luchthaven tot het verlaten van het vliegtuig.

Dubai

Op Dubai International Airport zijn handschoenen en maskers verplicht voor alle reizigers en werknemers. Door middel van thermische scanners wordt de temperatuur van alle passagiers en medewerkers die de luchthaven binnenstappen gescand. Daarnaast zijn er door de hele luchthaven heen fysieke indicatoren geplaatst om mensen te helpen de benodigde afstand te bewaren. Verder zijn er beschermende barrières geïnstalleerd bij elke incheckbalie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/