IndustrieLiefhebberNieuwsNL nieuws

Nederlands bedrijf ontmantelt 12 jaar oude A319

Het Nederlandse bedrijf APOC Aviation heeft een A319-111 gekocht van SMBC Aviation Capital om te ontmantelen. MSN3380 vloog voorheen voor Iberia en is het vierde toestel uit de A320-familie dat door APOC wordt ontmanteld.

Aanschaf

Het toestel is nog vrij jong: in 2008 zag het het levenslicht. Jasper van den Boogaard, vicepresident Airframe Acquisition & Trading bij APOC: “We willen onze voorraad hoogwaardige onderdelen voor vliegtuigen van de A320-familie opbouwen. Dit is een relatief jong vliegtuig, vervaardigd in 2008, en we hebben het toestel voor een goede prijs kunnen kopen. Onze airline klanten zullen de eerste zijn in de rij voor dit uitstekend bruikbare materiaal.”

A319

Eind maart verwierf het bedrijf ook al twee A319’s: MSN1758 en 1790. Beide werden ingezet door Air Macau en worden uit elkaar gehaald in Marana, Arizona. Daarna worden de onderdelen geïnspecteerd en hersteld om vervolgens op te nemen in de voorraad. De A319 van Iberia ondergaat hetzelfde lot, maar wordt in Wales uit elkaar gehaald zodra de corona-maatregelen versoepeld zijn.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/