fbpx
CoronavirusFinancieelNaast het nieuws

United Airlines geeft miljoenen nieuwe aandelen uit vanwege corona

United Airlines heeft één miljard dollar opgehaald met de verkoop van nieuwe aandelen. De maatschappij gaf bijna veertig miljoen aandelen uit met de optie voor onderschrijvers van de transactie voor tien procent extra.

Aandelen

De prijs lag op 26,50 dollar per aandeel. Op deze manier hoopt de maatschappij extra cash aan te trekken om gezond door de coronacrisis heen te komen. In het eerste kwartaal van dit jaar zag de maatschappij 2,1 miljard dollar verlies.

Steun

Eerder werd bekend dat United Airlines vijf miljard dollar aan staatssteun krijgt, waarvan 1,5 miljard moet worden terugbetaald. In totaal krijgen Amerikaanse maatschappijen 25 miljard dollar aan steun. Van de grote Amerikaanse maatschappijen krijgt American 5,8 miljard, Southwest 3,2 miljard en Delta ook 5,8 miljard dollar.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button