CoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelOverig nieuws

United Airlines geeft miljoenen nieuwe aandelen uit vanwege corona

United Airlines heeft één miljard dollar opgehaald met de verkoop van nieuwe aandelen. De maatschappij gaf bijna veertig miljoen aandelen uit met de optie voor onderschrijvers van de transactie voor tien procent extra.

Aandelen

De prijs lag op 26,50 dollar per aandeel. Op deze manier hoopt de maatschappij extra cash aan te trekken om gezond door de coronacrisis heen te komen. In het eerste kwartaal van dit jaar zag de maatschappij 2,1 miljard dollar verlies.

Steun

Eerder werd bekend dat United Airlines vijf miljard dollar aan staatssteun krijgt, waarvan 1,5 miljard moet worden terugbetaald. In totaal krijgen Amerikaanse maatschappijen 25 miljard dollar aan steun. Van de grote Amerikaanse maatschappijen krijgt American 5,8 miljard, Southwest 3,2 miljard en Delta ook 5,8 miljard dollar.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/