fbpx
Air France-KLMCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

AF-KLM CEO krijgt hogere bonus als hij steun binnenhaalt

Ben Smith, de topman van Air France-KLM, krijgt een hogere bonus als hij financiële steun kan binnenhalen. Dat ontdekte NRC in een document dat het bedrijf onlangs publiceerde.

Variabel

Het ‘Universal Registration Document 2019’ bestaat uit 372 pagina’s en vermeldt onder andere dat het variabele deel van het salaris van Smith deels zal worden bepaald door het al dan niet binnenhalen van (staats)steun.

Kritiek

KLM kreeg eerder al veel kritiek vanuit de politiek op de toen nog geplande verhoging van het bonusplafond van CEO Pieter Elbers. De variabele beloning van Elbers zou volgens het voorstel omhoog moeten naar 100 procent van zijn salaris. Op dit moment bedraagt deze beloning maximaal 75 procent van zijn salaris.

Onrust

Even later maakte KLM bekend de bonussen van de agenda van de aandeelhoudersvergadering te hebben geschrapt. “De onrust over deze aanpassing van het lange termijn beloningsbeleid is heel ongelukkig. Ik heb derhalve de KLM Raad van Commissarissen verzocht het punt betreffende aanpassing beloningsbeleid van de agenda te halen voor de AvA. Alle focus van mij, en mijn KLM collega’s is op de continuïteit van de onderneming en het behoud van KLM voor Nederland. Daar moet het over gaan en niet over beloningen. Ik betreur de ontstane onrust zeer”, aldus Pieter Elbers, de CEO van KLM.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button