fbpx
Air France-KLMCoronavirusEditors choiceFinancieelNaast het nieuwsNL Nieuws

Air France-KLM CEO ziet af van bonus

Air France-KLM CEO Benjamin Smith levert een kwart van zijn salaris in vanwege de coronacrisis en ziet af van zijn bonus. De stap komt nadat vandaag bekend werd dat Smith een hogere bonus zou krijgen als hij financiële steun kan binnenhalen.

Bonus

“Ik wil de belofte die ik op 16 maart heb gedaan – het verlagen van mijn salaris met 25 procent – benadrukken en herhalen. Deze verlaging omvat ook het opschorten van mijn jaarlijkse kortetermijn variabele vergoeding (‘bonus’) voor het boekjaar 2020”, zegt de topman. “Nogmaals, ik dank alle medewerkers van de Air France-KLM Groep voor hun uitzonderlijke inzet in een tijd waarin onze branche door de ergste crisis in haar geschiedenis gaat.”

KLM

KLM CEO Pieter Elbers maakte vandaag ook al bekend de rest van dit jaar twintig procent van zijn vaste salaris in te leveren. De topman verdient normaliter zo’n vijf ton per jaar, exclusief bonussen. Eerder besloot de maatschappij ook dat de vaste salarissen van de directie niet stijgen in 2020, dat de variabele beloning over 2019 niet wordt uitgekeerd en dat wordt afgezien door de directie van variabele beloning over 2020.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button