AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelFrequente reizigerOverig nieuws

Finnair moet nog 100.000 terugbetalingen verwerken

Finnair moet nog honderdduizend terugbetalingen verwerken. De wachttijd is daardoor 8 weken voor klanten die het geld terug willen en 4 weken voor reizigers die een reisvoucher hebben aangevraagd.

Netwerk

De maatschappij heeft negentig procent van de vluchten tussen april en juni moeten schrappen vanwege corona. En daarvoor – in februari en maart – werden er ook al veel vluchten geschrapt. “Finnair vervoert normaal gesproken één miljoen passagiers per maand en de reductie van negentig procent van ons netwerk heeft geleid tot een buitengewoon hoog aantal terugbetalingsverzoeken”, zegt de maatschappij tegen Up in the Sky.

Frustrerend

“We werken hard om alle verzoeken te verwerken en we hebben extra middelen toegevoegd aan onze terugbetalingsverwerking. We begrijpen dat de situatie frustrerend is voor klanten en we doen ons uiterste best om de terugbetalingen zo snel mogelijk te verwerken”, aldus Finnair.

Steun

Onlangs heeft de maatschappij een overheidsgarantie gekregen van 600 miljoen euro. De Finse overheid bezit 56 procent van de aandelen van Finnair en wil de maatschappij redden van de ondergang omdat de airline van groot belang is voor Finland door de verbinding met bijvoorbeeld afgelegen en slecht bereikbare plaatsen met de grote steden in het land.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/