fbpx
Lelystad AirportLiefhebberMartinairNieuwsNL Nieuws

Lelystad Airport en Martinair Flight Academy na 46 jaar uit elkaar

Lelystad Airport en Martinair Flight Academy gaan na 46 jaar uit elkaar. Het tweetal bedankte elkaar vandaag in stijl met een ‘brandweer salut’ en een laatste vlieggroet.

Flyby van Martinair op Lelystad Airport – ©Goof Bakker

Eelde

De vliegschool zal haar activiteiten onderbrengen bij de KLM Flight Academy in Eelde waar reeds alle voorzieningen voor de opleiding tot verkeersvlieger aanwezig zijn. 

Samenwerking

De samenwerking tussen Martinair Flight Academy en Lelystad airport heeft 46 jaar geduurd en beide kijken terug om een mooie samenwerking en rijke historie. Vanzelfsprekend blijven de vliegtuigen van de Flight Academy regelmatige bezoekers van Lelystad, aldus de Martinair Flight Academy.

©Goof Bakker

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button