fbpx
CoronavirusEditors choiceFinancieelKLMNieuwsNL Nieuws

Topman KLM levert 20 procent salaris in voor rest van het jaar

Pieter Elbers, CEO van KLM, levert voor de rest van dit jaar twintig procent van zijn vaste salaris in. Dat heeft hij vandaag tijdens de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders van KLM bekendgemaakt.

Maatregelen

De topman verdient normaliter zo’n vijf ton per jaar, exclusief bonussen. Eerder besloot de maatschappij ook dat de vaste salarissen van de directie niet stijgen in 2020, dat de variabele beloning over 2019 niet wordt uitgekeerd en dat wordt afgezien door de directie van variabele beloning over 2020.

Impact

“De impact van Covid-19 op KLM is ongekend groot. Niemand heeft de crisis waarin we nu zitten kunnen voorzien en de ontwikkelingen hebben zich afgelopen weken in snel tempo opgevolgd. Inmiddels is duidelijk dat de gevolgen van Covid niet alleen groot zijn, maar ook langer zullen duren. Dat zal meer focus op kosten leggen en extra inspanningen van iedereen vragen. Ik heb vandaag de Raad van Commissarissen en de Aandeelhoudersvergadering geïnformeerd dat ik tot het eind van dit jaar twintig procent van mijn vaste salaris inlever”, zegt Elbers.

Kritiek

KLM kreeg onlangs veel kritiek vanuit de politiek op de toen nog geplande verhoging van het bonusplafond van CEO Pieter Elbers. De variabele beloning van Elbers zou volgens het voorstel omhoog moeten naar 100 procent van zijn salaris. Op dit moment bedraagt deze beloning maximaal 75 procent van zijn salaris. Later maakte KLM bekend de bonussen van de agenda van de aandeelhoudersvergadering te hebben geschrapt.

Vertrouwen

“Ik heb er vertrouwen in dat KLM door deze periode heen komt en ben trots op de flexibiliteit en de inzet van alle KLM collega’s onder deze moeilijke omstandigheden. Ook ben ik dankbaar voor de loyaliteit die we nog steeds ervaren van onze klanten en voor de steun die de overheid het bedrijfsleven geeft. Gezamenlijk blijven we ons richten op het behouden van zoveel mogelijk banen voor KLM’ers en op het optimaal inzetten van ons routenetwerk voor Nederland”, aldus de topman.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button