fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuwsProfessional

WestJet stuurt 3000 extra medewerkers met verlof

WestJet stuurt een extra 3000 medewerkers met betaald verlof vanaf begin mei vanwege de coronacrisis. “De realiteit van deze crisis vereist nog steeds dat WestJet kritieke beslissingen neemt om de duurzaamheid van onze luchtvaartmaatschappij te waarborgen”, aldus Ed Sims, CEO van WestJet.

Maatregelen

De afgelopen tijd implementeerde de maatschappij al meerdere maatregelen, waaronder het afstoten van tachtig procent van de externe contractanten, het stopzetten van het aannemen van nieuw personeel, alle niet noodzakelijke reizen en trainingen opschorten, het verminderen van salarissen van bestuursleden en nog meer kostenbesparende maatregelen.

Salaris

De maatschappij krijgt van de Canadese overheid steun om de loonkosten te kunnen blijven betalen. “WestJet is zeer dankbaar voor de programma’s van de Canadese regering om ons en andere organisaties door deze pandemie heen te helpen. Daarom, hoewel er nu geen werk beschikbaar is, zullen we het Canada Emergency Wage Subsidy-programma gebruiken om onze mensen op de loonlijst te houden”, aldus Sims.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button