fbpx
IncidentenNieuwsNL NieuwsVeiligheid

Anonieme verklaringen mogen in MH17-zaak gebruikt worden

Twaalf bedreigde getuigen in het MH17-proces mogen hun verklaringen anoniem afleggen, zo heeft de rechtbank in Den Haag donderdag bepaald.

Verklaringen

Twaalf getuigen in het MH17-proces denken in gevaar te komen als zij hun verklaringen niet anoniem kunnen afleggen. De rechtbank in Den Haag heeft nu bepaald dat zij terecht als zogeheten bedreigde getuige zijn aangemerkt, en dat hun getuigenissen vanwege ‘een reëel veiligheidsrisico’ anoniem mogen blijven. De advocaten van een van de verdachten had bezwaar gemaakt tegen deze anonimiteit.

Juni

Het strafproces tegen vier verdachten zal in juni worden hervat. Eerder werd de rechtszaak uitgesteld tot 8 juni. Dat is bepaald na een verzoek van de verdediging om meer voorbereidingstijd te krijgen. Het Openbaar Ministerie houdt in het proces drie Russen en een Oekraïner verantwoordelijk voor het neerhalen van vlucht MH17. Alle inzittenden kwamen bij de vliegramp om het leven.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Sytse Sijbesma

Hoofdredacteur en algemeen directeur van Up in the Sky. Sytse studeert Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button