fbpx
IncidentenNieuwsNL NieuwsVeiligheid

Anonieme verklaringen mogen in MH17-zaak gebruikt worden

Twaalf bedreigde getuigen in het MH17-proces mogen hun verklaringen anoniem afleggen, zo heeft de rechtbank in Den Haag donderdag bepaald.

Verklaringen

Twaalf getuigen in het MH17-proces denken in gevaar te komen als zij hun verklaringen niet anoniem kunnen afleggen. De rechtbank in Den Haag heeft nu bepaald dat zij terecht als zogeheten bedreigde getuige zijn aangemerkt, en dat hun getuigenissen vanwege ‘een reëel veiligheidsrisico’ anoniem mogen blijven. De advocaten van een van de verdachten had bezwaar gemaakt tegen deze anonimiteit.

Juni

Het strafproces tegen vier verdachten zal in juni worden hervat. Eerder werd de rechtszaak uitgesteld tot 8 juni. Dat is bepaald na een verzoek van de verdediging om meer voorbereidingstijd te krijgen. Het Openbaar Ministerie houdt in het proces drie Russen en een Oekraïner verantwoordelijk voor het neerhalen van vlucht MH17. Alle inzittenden kwamen bij de vliegramp om het leven.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Sytse Sijbesma

Hoofdredacteur van Up in the Sky. Sytse studeert sinds 2018 Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button