fbpx
AirlinesCoronavirusEditors choiceFinancieelNaast het nieuws

Lufthansa Group heeft staatssteun nodig om te overleven

De Lufthansa Group heeft aangegeven niet aan haar financiële verplichtingen te kunnen voldoen zonder staatssteun.

Financiële moeilijkheden

Het luchtvaartconcern verwacht in de komende weken al problemen te krijgen met betalingen. In een persbericht geeft Lufthansa aan dat het op dit moment onmogelijk is om te voorzien wanneer de normale vluchtactiviteiten weer hervat kunnen worden. Momenteel vliegt de groep nog volgens een repatriëringsvluchtschema. Het concern geeft verder aan dat het weinig mogelijkheden ziet om verdere leningen op de financiële markten aan te gaan. Het bedrijf zegt daarom in verregaande gesprekken over financiële steun te zijn met de verschillende betrokken overheden.

Grote omzetdaling

De groep zag haar omzet in het eerste kwartaal van dit jaar al met bijna een vijfde dalen. Enkel in maart was dit zelfs 47 procent, ofwel 1.4 miljard euro. Het concern heeft momenteel nog ongeveer 4,4 miljard euro aan liquiditeit beschikbaar, maar verwacht hiermee niet al haar betalingen, waaronder terugbetalingen van tickets aan klanten, te kunnen voldoen. Het bedrijf gaat namelijk uit van een ‘aanzienlijk hoger verlies’ in het tweede kwartaal van het jaar. Dat gaat namelijk om de maanden april tot en met juni. Hierin zal naar verwachting de door de coronacrisis veroorzaakte financiële schade een stuk zichtbaarder worden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Sytse Sijbesma

Hoofdredacteur. Sytse studeert sinds 2018 Fiscaal Recht alsmede Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button