AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenEditors choiceFinancieelIndustrieOverig nieuws

Lufthansa Group heeft staatssteun nodig om te overleven

De Lufthansa Group heeft aangegeven niet aan haar financiële verplichtingen te kunnen voldoen zonder staatssteun.

Financiële moeilijkheden

Het luchtvaartconcern verwacht in de komende weken al problemen te krijgen met betalingen. In een persbericht geeft Lufthansa aan dat het op dit moment onmogelijk is om te voorzien wanneer de normale vluchtactiviteiten weer hervat kunnen worden. Momenteel vliegt de groep nog volgens een repatriëringsvluchtschema. Het concern geeft verder aan dat het weinig mogelijkheden ziet om verdere leningen op de financiële markten aan te gaan. Het bedrijf zegt daarom in verregaande gesprekken over financiële steun te zijn met de verschillende betrokken overheden.

Grote omzetdaling

De groep zag haar omzet in het eerste kwartaal van dit jaar al met bijna een vijfde dalen. Enkel in maart was dit zelfs 47 procent, ofwel 1.4 miljard euro. Het concern heeft momenteel nog ongeveer 4,4 miljard euro aan liquiditeit beschikbaar, maar verwacht hiermee niet al haar betalingen, waaronder terugbetalingen van tickets aan klanten, te kunnen voldoen. Het bedrijf gaat namelijk uit van een ‘aanzienlijk hoger verlies’ in het tweede kwartaal van het jaar. Dat gaat namelijk om de maanden april tot en met juni. Hierin zal naar verwachting de door de coronacrisis veroorzaakte financiële schade een stuk zichtbaarder worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/