AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelOverig nieuwsProfessional

Lufthansa ziet omzet eerste kwartaal met bijna een vijfde dalen

Lufthansa zag in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet dalen met achttien procent tot 6,4 miljard euro. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van de Lufthansa Group.

Eerste kwartaal

In maart dit jaar zag het bedrijf de grootste daling van het kwartaal waarbij er 1,4 miljard euro verdampte, wat neerkomt op min 47 procent. In het eerste kwartaal van 2019 was de omzet van de Groep nog 7,8 miljard euro.

Tweede kwartaal

Voor het tweede kwartaal verwacht de Groep een nog hoger verlies. “Op dit moment is het niet mogelijk te voorzien wanneer de luchtvaartmaatschappijen van de Groep hun normale vluchtactiviteiten weer kunnen hervatten. De Groep verwacht daarom in het tweede kwartaal een aanzienlijk hoger verlies dan in het eerste kwartaal”, aldus Lufthansa.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close