fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieel

Noorwegen voert wet in die Norwegian Air kan helpen

Noorwegen heeft een nieuwe wet aangenomen die Norwegian Air zou kunnen helpen om de coronacrisis te doorstaan. De Noorse budgetvlieger heeft het al lange tijd moeilijk, ook voor de uitbraak van het coronavirus draaide de maatschappij verlies.

Wet

De nieuwe wet betekent dat slechts de helft van de schuldeisers en de helft van de aandeelhouders met besluiten akkoord hoeven te gaan, in plaats van de huidige tweederde. Zo wordt het voor de maatschappij makkelijker om schulden om te zetten in aandelenkapitaal, wat voor de maatschappij nodig is om in aanmerking te komen voor staatssteun.

Norwegian

De nieuwe wet is niet specifiek voor Norwegian Air ingevoerd, maar geldt voor alle Noorse bedrijven. Norwegian Air wordt wel genoemd als grootste belanghebbende bij de nieuwe wetgeving, die slechts 18 maanden van kracht blijft.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button