AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCoronavirusFinancieelIndustrieLong-haul low-costLow-cost

Noorwegen voert wet in die Norwegian Air kan helpen

Noorwegen heeft een nieuwe wet aangenomen die Norwegian Air zou kunnen helpen om de coronacrisis te doorstaan. De Noorse budgetvlieger heeft het al lange tijd moeilijk, ook voor de uitbraak van het coronavirus draaide de maatschappij verlies.

Wet

De nieuwe wet betekent dat slechts de helft van de schuldeisers en de helft van de aandeelhouders met besluiten akkoord hoeven te gaan, in plaats van de huidige tweederde. Zo wordt het voor de maatschappij makkelijker om schulden om te zetten in aandelenkapitaal, wat voor de maatschappij nodig is om in aanmerking te komen voor staatssteun.

Norwegian

De nieuwe wet is niet specifiek voor Norwegian Air ingevoerd, maar geldt voor alle Noorse bedrijven. Norwegian Air wordt wel genoemd als grootste belanghebbende bij de nieuwe wetgeving, die slechts 18 maanden van kracht blijft.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close