AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCoronavirusOverig nieuws

Ryanair dreigt met rechtszaken vanwege steun maatschappijen

Ryanair topman Michael O’Leary heeft bij Eurocommissaris Margrethe Vestager zijn beklag gedaan over de staatssteun die landen aan hun nationale maatschappij geven. Ryanair zou buiten de boot vallen voor staatssteun, aangezien Ierland haar nationale maatschappij, Aer Lingus, al ondersteunt.

Nationaal

O’Leary spreekt zijn onbegrip uit voor de steun die wordt verleend aan ‘inefficiënte’ nationale maatschappijen. De topman wil dat er verder wordt gekeken dan de nationale maatschappij en dat elke Europese maatschappij staatssteun moet kunnen ontvangen, bijvoorbeeld in de vorm van garantstellingen.

Routes

Ryanair bepleit een beleid waarbij niet wordt gekeken naar of de maatschappij wel of niet de voornaamste van een land is, maar waarbij wordt gekeken naar het belang van de routes die een maatschappij bedient.

Rechter

Mocht het beleid niet worden aangepast, dan zal Ryanair naar de rechter stappen, zo geeft het bedrijf aan. Een aanpassing van het beleid zou kunnen betekenen dat het langer duurt voordat maatschappijen hun steun ontvangen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/