fbpx
AirlinesNieuws

Ryanair mag 224 spaanse werknemers niet ontslaan

Het Spaanse hooggerechtshof heeft besloten dat Ryanair 224 ontslagen werknemers weer in dienst moet nemen. De werknemers, die werkzaam waren op de canarische eilanden en in Girona, werden in januari door de maatschappij ontslagen.

737 MAX

De primaire reden die Ryanair zou hebben gehad voor het ontslag was het aan de grond blijven van de Boeing 737 MAX. De maatschappij haalde ook de Brexit en de seizoensgebonden populariteit van Girona aan als redenen om het personeel te ontslaan.

Rechter

De Spaanse rechter oordeelde dat de door Ryanair genoemde redenen niet voldoende waren om het personeel te ontslaan. De maatschappij moet de werknemers per direct weer in dienst nemen op hun oude positie en het misgelopen salaris vanaf januari alsnog betalen. De Ierse budgetvlieger heeft aangegeven in beroep te gaan tegen de beslissing.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button