fbpx
BoeingCoronavirusNaast het nieuws

Boeing zet Dreamlifter in voor mondkapjesvervoer

Normaliter gaat er een romp van een ander toestel in, of twee vleugels. Dit keer werd één van de grootste vliegtuigen ter wereld geladen met anderhalf miljoen mondkapjes.

Maskers

De persoonlijke beschermende middelen werden van Hongkong naar de Verenigde Staten gebracht. De maskers zijn bestemd voor zorgverleners in South Carolina.

Ook onderdelen

Boeing betaalde voor het transport, dat werd uitgevoerd door Atlas Air. Naast de mondkapjes waren er ook onderdelen aan boord voor een nieuwe Dreamliner.

Meer vluchten

In de toekomst staan nog meer vluchten met de Dreamlifter gepland voor het afleveren van medische hulpmiddelen. Ook de ecoDemonstrator zal worden ingezet.

©Boeing

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button