fbpx
AirbusAirlinesCoronavirusNaast het nieuwsVliegtuigen

Singapore Airlines slaat A380’s op in Australische woestijn

Singapore Airlines heeft vier Airbus A380’s naar Alice Springs, een stad in het midden van Australië, gevlogen. De toestellen worden voor onbepaalde tijd opgeslagen in de Australische woestijn.

Droog

De A380’s staan aan de grond vanwege de de beperkte vraag naar vliegreizen in verband met het coronavirus. Aangezien de toestellen naar verwachting niet op korte termijn ingezet zullen worden, zijn de vliegtuigen overgebracht naar Australië. De maatschappij doet dit omdat het droge woestijnklimaat beter is voor de opslag van vliegtuigen dan het tropische klimaat van Singapore.

A380

De superjumbo’s zullen, zoals het er nu naar uitziet, over enkele maande weer in dienst komen bij Singapore Airlines. De maatschappij heeft haar eerste A380’s echter al met pensioen gestuurd.

737 MAX

Eerder verplaatste Silk Air, een dochtermaatschappij van Singapore Airlines, haar Boeing 737 MAX vloot ook al naar Australië om opgeslagen te worden. Voor deze vluchten was speciale toestemming nodig in verband met het vliegverbod van de 737 MAX.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button