AirbusAirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCoronavirusOverig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Singapore Airlines slaat A380’s op in Australische woestijn

Singapore Airlines heeft vier Airbus A380’s naar Alice Springs, een stad in het midden van Australië, gevlogen. De toestellen worden voor onbepaalde tijd opgeslagen in de Australische woestijn.

Droog

De A380’s staan aan de grond vanwege de de beperkte vraag naar vliegreizen in verband met het coronavirus. Aangezien de toestellen naar verwachting niet op korte termijn ingezet zullen worden, zijn de vliegtuigen overgebracht naar Australië. De maatschappij doet dit omdat het droge woestijnklimaat beter is voor de opslag van vliegtuigen dan het tropische klimaat van Singapore.

A380

De superjumbo’s zullen, zoals het er nu naar uitziet, over enkele maande weer in dienst komen bij Singapore Airlines. De maatschappij heeft haar eerste A380’s echter al met pensioen gestuurd.

737 MAX

Eerder verplaatste Silk Air, een dochtermaatschappij van Singapore Airlines, haar Boeing 737 MAX vloot ook al naar Australië om opgeslagen te worden. Voor deze vluchten was speciale toestemming nodig in verband met het vliegverbod van de 737 MAX.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close