fbpx
AirbusCoronavirusNaast het nieuwsVliegtuigen

‘Airbus waarschuwt voor flinke bezuinigingen’

Guillaume Faury, CEO van Airbus, heeft in een brief aan personeel gewaarschuwd dat er flinke bezuinigingen ophanden zijn. De brief is ingezien door persbureau Bloomberg.

Crisis

Vanwege de coronacrisis gaat het slecht met de bouwer. Faury zegt dat Airbus ‘geld aan het bloeden is’ en dat er snel kosten moeten worden bespaard om zich aan te passen aan de radicaal krimpende luchtvaartindustrie.

Productie

Eerder deze maand maakte Airbus al bekend de productie met een derde te verlagen. Volgens Faury is dit nog niet het worstcasescenario. Welke verdere maatregelen nog genomen zullen worden, is niet verduidelijkt in de brief.

Orders

In het eerste kwartaal van 2020 ontving de bouwer nog 290 orders en leverde het 122 toestellen af. Er werden in februari 55 toestellen geleverd en in maart 55. Zestig vliegtuigen werden er nog extra geproduceerd, maar die kunnen nog niet worden geleverd vanwege de coronacrisis.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button