fbpx
AirlinesCoronavirusEditors choiceFrequente reizigersNaast het nieuwsProfessional

Condor gered van de ondergang

Condor is voorlopig gered van de ondergang, nadat LOT zich terugtrok uit de deal die het tweetal begin dit jaar sloot. LOT zou Condor overnemen, maar corona bracht de Poolse maatschappij op andere gedachten.

Steun

De maatschappij die onderdeel was van het failliete Thomas Cook, krijgt steun van de Duitse regering en van de deelstaat Hessen in de vorm van een garantstelling voor een lening van het Corona Shield-programma van Duitsland. De lening bedraagt 294 miljoen euro en 256 miljoen euro om de overbruggingslening die de maatschappij in de winter ontving te herfinancieren. De Europese Commissie heeft toestemming gegeven voor de steun.

Gered

Condor had de Duitse overheid gevraagd om de steun om de coronacrisis te doorstaan en om de bestaande lening terug te betalen ondanks de terugtrekking van LOT. De maatschappij zegt dat hiermee de vluchtoperaties gered zijn. “Als operationeel gezond en winstgevend bedrijf is Condor voor de tweede keer in bijna een half jaar buiten eigen schuld in de problemen gekomen – één keer door Thomas Cook en vervolgens door de gevolgen van de corona pandemie. We zijn de Federale regering en de deelstaatregering dankbaar voor hun steun en willen ook al onze klanten, partners, dienstverleners en supporters bedanken voor hun aanmoediging en vertrouwen”, aldus Ralf Teckentrup, CEO van Condor.

Corona

Net als andere maatschappijen voert de maatschappij momenteel vrijwel geen reguliere lijnvluchten uit. Er wordt nu vooral medische apparatuur vervoerd. De afgelopen twee weken heeft Condor naar eigen zeggen meer dan 23 miljoen mondkapjes vervoerd, twee miljoen handschoenen en honderdduizenden beschermende pakken naar Duitsland gebracht. Zo’n 78.000 reizigers zijn door de maatschappij inmiddels gerepatrieerd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button